Minister za šolstvo in šport in predsednik Sveta Vlade RS za mladino dr. Igor Lukšič se je udeležil 7. seje Sveta Vlade RS za mladino.

Državna sekretarka Alenka Kovšca se je udeležila javnega foruma ‘Spopadanje z molkom’ v City hotelu v Ljubljani, kjer je na začetku imela uvodni nagovor, nato pa je sodelovala v razpravi o homofobiji v šoli, molku o homoseksualnosti in predlogih za razreševanje trenutnega stanja.

Državna sekretarka Alenka Kovšca se je srečala s predstavniki kitajskega izobraževalnega centra, kjer je skupaj s svojimi sodelavci med drugim predstavila gostom iz Kitajske vseživljenjsko učenje v Sloveniji, povezovanje s socialnimi partnerji, prenovo v poklicnem izobraževanju in e-podporo v procesu izobraževanja.

Srečanje ministra dr. Lukšiča in predsednika Društva klasikov, prof. dr. Janeza Žgajnarja. Pogovarjala sta se o možnosti uvedbe latinščine kot obvezni učni predmet v osnovne šole in gimnazije.

Glasbena šola Slovenske Konjice letos praznuje 60 let delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili slavnostni koncert, kjer je bil slavnostni govornik minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Na OŠ Zalog letos praznujejo 100-letnico delovanja. Visok jubilej so obeležili s praznovanjem, ki se ga je udeležil tudi minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Vir: MŠŠ, 8.-12. 12. 2010

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)