V sredo, 12. januarja 2011, bo ob 10.30 uri na novinarski konferenci predstavljena publikacija: Analiza vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami v Sloveniji, ki je delo Delovne skupine strokovnjakov, ki jo je minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič, imenoval v začetku leta 2009.

V publikaciji predstavljena analiza podaja s podatki utemeljene ugotovitve, ki predstavljajo osnovo tudi za sprejemanje zakonodajnih odločitev, ki bodo koristile boljši praksi obravnave otrok s posebnimi potrebami. S tem dokumentom se Slovenija uvršča med tiste države EU, kjer so podobne analize stalna praksa (predvsem Skandinavija in tudi nekatere nove članice, kot npr. Ciper, Estonija).

Gradivo zajema podatke za vsa vzgojno izobraževalna obdobja od predšolske vzgoje, osnovnošolskega izobraževanja, tercialnega izobraževanja in izobraževanja v specializiranih ustanovah.

O publikaciji bosta spregovorila minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in dr. Božidar Opara, vodja Delovne skupine strokovnjakov. Predstavitev bo potekala v tiskovnem središču Ministrstva za šolstvo in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Vir: MŠŠ, 10. 1. 2011

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)