V petek, 22. aprila 2011, smo v Koloseju (Šmartinska 152, Ljubljana) pripravili zaključno prireditev projekta »Stisni roko v pest!«, ki smo ga na Ministrstvu za šolstvo in šport oblikovali z namenom obeležitve dveh pomembnih jubilejev v letu 2011: 20. obletnico neodvisnosti države in 70. obletnico upora proti okupatorju.

Udeležba osnovnošolcev je bila odlična. Sodelovalo je kar 129 slovenskih osnovnih šol, ustvarili so 132 e-knjig. Na prireditvi smo nagradili 3 najboljše izdelke, vsi udeleženci pa so si ogledali film Piran – Pirano. Slavnostni govornik na prireditvi je bil slovenski pesnik, pisatelj in publicist, Ciril Zlobec.

Najboljšo e-knjigo so izdelali na OŠ Janka Glazerja Ruše. Prejemnica druge nagrade je bila OŠ Loka iz Črnomlja, tretjo nagrado so prejeli učenci OŠ Rada Robiča Limbuš. Nagrade je prispevala potovalna agencija Collegium Mondial Travel, zaključno prireditev s projekcijo filma pa družba Mobitel.

Projekt »Stisni roko v pest!«, vezan na državljansko vzgojo, smo na Ministrstvu za šolstvo in šport oblikovali z željo, da bi med mladimi okrepili občutek narodne identitete in pripadnosti. Hrati je namen projekta spodbujanje skupnosti, ekipnega dela in povezovanja več predmetov.

Vir: MŠŠ, 22. 4. 2011 in gradivo (doc)

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)