Na spletišču CEPS-a je dne 6. 5. 2014 objavljeno vabilo na na majski seminar Šolskega polja, ki bo 8. maja 2014 ob 19.00 uri v sobi 026 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16, Ljubljana.

Gostja bo dr. Jana Bačević z Univerze Aarhus na Danskem, ali bolje, iz njene podiplomske »Pedagoške fakultete« (Department of Education; nekdaj imenovan Danish School of Education), ki ima sedež v Kopenhagnu.

Jana je prejšnja leta delala na Srednjeevropski univerzi v Budimpešti (CEU), kjer je napisala in nedavno pri njihovi založbi tudi izdala nadvse zanimivo delo z naslovom From Class to Identity. The Politics of Education Reforms in Former Yugoslavia. Svoje delo nam bo predstavila na tokratnem seminarju. Knjiga ponuja inovativno analizo politik izobraževanja v procesih družbenih sprememb pred in po konfliktnem obdobju na Zahodnem Balkanu. Začne se z reformo usmerjenega izobraževanja v nekdanji Jugoslaviji, nato pa spremlja in analizira dogajanja od desetletja pred nasilnim razpadom nekdanje skupne države do sodobnih prizadevanj po obnovi in prenovi izobraževalnih sistemov v novih neodvisnih državah. Knjiga »Od razreda do identitete« torej pripoveduje zgodbo o političnih procesih in o zapletenih motivacijah, povezanih z vsako nacionalno reformo posebej, pripoveduje pa tudi zgodbo, ki je deloma tudi naša.

Predstavitev vsebine knjige:
http://www.ceupress.com/books/html/From-Class-to-Identity.htm
https://councilforeuropeanstudies.org/critcom/from-class-to-identity/

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)