V sklopu projekta RIUM je Laboratorij za anorgansko kemijo Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru pridobil vrhunsko raziskovalno opremo za termično analizo, ki izboljšuje razmere za raziskovalno in pedagoško delo ter omogoča kakovostnejšo karakterizacijo materialov. Oprema omogoča tudi opravljanje meritev za člane drugih oddelkov matične fakultete, drugih fakultet Univerze v Mariboru in zunanje naročnike.

Dodana vrednost se izkazuje tudi v uporabnosti sistema za delo s študenti v sklopu magistrskih del, pri temeljnih raziskavah v okviru raziskovalnega programa Fizikalno-kemijski pojavi na površinskih plasteh in uporaba nanodelcev (ARRS P2-0006) ter pri skupnih raziskavah z drugimi fakultetami Univerze v Mariboru, Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan in predstavniki gospodarstva.

Celoten članek avtorja izr. prof. dr. Matjaža Kristla s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, z naslovom Obetavne raziskave za zdravljenje raka, si lahko preberete v spletni objavi časnika Delo.

Vir: Univerza v Mariboru, 4. 5. 2023

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)