Center šolskih in obšolskih dejavnosti Bohinj med 25. in 26. novembrom 2022 organizira Mednarodno konferenco: Didaktika učenja na prostem, GOZD – NAJLEPŠA IN NAJBOLJŠA UČILNICA, Gozd in podnebne spremembe.

Na konferenci se bodo zbrali strokovnjaki vseh področij, zainteresirani za didaktiko, učenje na prostem in izkušenjsko učenje. Z željo, da otroke in mlade sistematično ozavestijo in izobrazijo o tesni povezanosti okoljskih tem, na poudarku ekosistema gozda in didaktike učenja na prostem. Še posebej v povezavi s podnebnimi spremembami – da bodo kritično presojali sedanje okoljsko delovanje ter postopoma s spremenjenim ravnanjem oblikovali in ohranjali kvalitetno okolje tudi za naslednje generacije.

Na konferenci bodo izmenjali dobre prakse in povezovali različne institucije, ki se ukvarjajo z učenjem na prostem v gozdu, na mednarodnem in državnem nivoju.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku (predavanje, prispevek, predstavitev). Možna bo tudi predstavitev v slovenskem jeziku. Urejeno bo simultano tolmačenje v angleščino.

Navodilo za pripravo strokovnega prispevka – plakata, predavanja (referata) ali delavnice na terenu. Prispevek je lahko v slovenskem jeziku.

Povzetek prispevka pošljite na e-naslov: izobrazevanje@csod.si do 24. oktobra 2022. Povratno informacijo glede predstavitve boste prejeli do 8. novembra, nato pa bo rok še 10 dni do oddaje končnega članka.

Rok prijave na konferenco brez prispevka je do zapolnitve mest oziroma 14. november 2022.

E-zbornik prispevkov bo objavljen po konferenci.

Vir in več informacij: CŠOD, oktober 2022

 

(Skupno 93 obiskov, 1 današnjih obiskov)