Na Fakulteti za družbene vede bo v četrtek, 9. junija 2011, ob 9. uri, potekala zaključna mednarodna konferenca z naslovom: »Towards a new age of citizenship education«. Program konference (doc). Konferenco bodo izpeljali v okviru projekta Državljan(stvo) v novi dobi, ki je financiran iz sredstev MŠŠ in ESS. Udeležence konference bo v uvodu nagovoril minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Zaključna konferenca je namenjena vprašanju institucionalne ureditve državljanske vzgoje v Sloveniji, pri čemer bodo s svojimi izkušnjami in predstavitvijo centrov sodelovali predstavniki nemškega centra za državljansko vzgojo (Bundeszentrale für politische Bildung) in češkega centra (Centrum Občanského Vzdělávání).

V drugem delu bo potekala okrogla miza različnih formalnih in neformalnih akterjev na področju državljanske vzgoje v Sloveniji, katere namen bo združiti vse akterje in pripraviti skupne smernice za nadaljnji razvoj polja. V tretjem delu bodo sledile delavnice za učitelje z novimi didaktičnimi vsebinami.

Udeležba na konferenci je brezplačna in je namenjena učiteljem in ostalim strokovnim delavcem. Več informacij o projektu

Vir: MŠŠ, 7. 6. 2011

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)