Društvo BRAVO (Društvo za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami) s Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani in Pedagoškim inštitutom organizira tretjo mednarodno konferenco o specifičnih učnih težavah z naslovom “Specifične učne težave v vseh obdobjih” skupaj z Nacionalno konferenco Tempus – iSHEDS   “Prepoznavanje in podpora študentom z disleksijo v visokošolskem izobraževanju”. Konferenca bo v petek in soboto, 1. in 2. oktobra 2010 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 16.

Konference se bo v petek, 1. oktobra 2010, ob 9. uri udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za šolstvo in šport, Alenka Kovšca, ki bo udeležence BRAVO konference  seznanila z novostmi s področja usmerjanja otrok in mladostnikov s primanjkljaji na posameznih področjih učenja.  Konference se bodo udeležili tudi predavatelji iz Anglije, Italije, ZDA, Hrvaške, BIH in Srbije.

Na konferenci bomo starši, domači in tuji strokovni delavci predstavili sodobna spoznanja in dobro prakso obravnave ter poučevanja učencev, dijakov in študentov ter drugih odraslih oseb s specifičnimi učnimi težavami. S tem bodo prispevali k boljšemu razumevanju oseb s specifičnimi učnimi težavami ter k razvoju kvalitete učenja in poučevanja ter velike in pogosto rizične skupine učencev, dijakov in študentov z različnimi specifičnimi  učnimi potrebami in netipičnimi načini učenja, k preprečevanju šolske neuspešnosti in osipa ter k razvijanju bolj inkluzivne družbe za osebe s specifičnimi učnimi težavami, ki bo omogočala optimalen razvoj njihovih potencialov.

Vir MŠŠ 
 
 

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)