Slovenska filantropija bo v času med 2. in 12. avgustom 2012 organizirala v Veliki Loki pri Čatežu Mednarodno mladinsko prostovoljsko šolo. Starost udeležencev je med 15 in 19 let.   V 10-dnevno šolo bodo poleg prostovoljcev iz Bosne in Hercegovine, Kosova, Makedonije in Srbije, vključeni tudi slovenski prostovoljci. Iz vsake države je vabljenih 5 aktivnih prostovoljcev v spremstvu mentorja.

Namen šole je usposabljanje mladih za vodenje in promocijo prostovoljstva otrok in mladih. Poleg delavnic in predavanj na temo prostovoljstva, bodo v popoldanskem času potekale kreativne in športne aktivnosti, skupnostne prostovoljske akcije, spoznavanje z lokalnim prebivalstvom, tik pred koncem šole pa se bodo odpravili še na kopanje v Dolenjske toplice.

Če si bil/a v preteklem šolskem letu aktiven/a prostovoljec/ka, imaš pa glede področja še kakšna vprašanja, dileme, mnenja, hkrati pa te zanimajo tudi prostovoljske izkušnje tvojih vrstnikov iz bivših republik Jugoslavije, te vabijo, da se nam pridružiš.  

Udeležba na šoli je v celoti brezplačna.  

Prijave in razmišljanja, zakaj bi se želel/a udeležiti šole, zbirajo 30. julija 2012 na naslovu dusi.kumer@filantropija.org. Dodatne informacije: Duša 041/ 90 80 10.

Več informacij

Vir: CNVOS

(Skupno 5 obiskov, 1 današnjih obiskov)