Na spletišču mariborske univerze je z dne 17. 2. 2014 obljavljeno vabilo k ogledu mednarodne spletne platforme odprtega inoviranja Orbitala, namenjene pripravi novih produktov in storitev s pomočjo prenosa znanja.

Člani platforme so tako podjetniki, kakor tudi razvojno-raziskovalne ustanove. Članstvo na platformi je brezplačno!

Osnovna zamisel je preprosta: 
Mali in srednje veliki podjetniki nimajo dovolj sredstev, da bi imeli lastni razvojno-raziskovalni oddelek, zato morajo nova znanja in rešitve iskati na trgu. Preko platforme objavijo svojo potrebo po razvoju rešitve specifičnega problema ter način sodelovanja in nagrajevanja ponudnika rešitve.
 
Razvojno-raziskovalni centri ter morda tudi druga podjetja, ki so tekom svojega delovanja uspešno rešila enak ali podoben problem, nato predlagajo potencialne rešitve. Iskalec in ponudnik rešitve se povežeta ter razvijeta rešitev.
Skrbnik platforme Orbitala za slovensko stran partnerstva je Mariborska razvojna agencija. Platforma je bila vzpostavljena v okviru projekta OpenAlps z namenom izboljšanja konkurenčnosti malih in srednje velikih podjetji na programskem območju alpskega prostora (Avstrija, Švica, Lihtenštajn, Slovenija, južna Nemčija, vzhodna Francija in severna Italija).
 
(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)