V Bejrutu je 21. marca potekala 3. Študentska raziskovalna konferenca – EMUNI Research Souk 2011, ki jo sočasno izvajajo EMUNI članice v različnih državah evro-sredozemske regije. Na konferenci udeleženci predstavljajo prispevke in projekte s področja prednostnih nalog Unije za Sredozemlje (visoko šolstvo in raziskovanje, Evro-sredozemska univerza, pobuda za razvoj podjetništva v Sredozemlju) in še posebej s področja aktualne tematike konference.

Tema letošnje konference je “Inovacije in zaposljivost – izziv univerz”. Inovacije so gonilo gospodarske rasti ter učinkovito sredstvo za modernizacijo in povečanje konkurenčnosti na svetovnem trgu. Evropske države in njihove sosede se zavedajo pomena inovacij, ki so zato ena izmed prednostnih nalog evro-sredozemskega partnerstva in evropske sosedske politike. Zaposljivost po drugi strani je sposobnost samozadostnega gibanja na trgu dela za uresničitev potenciala v okviru trajnostnega zaposlovanja. Inovacije bi morale biti proizvod dela vsake univerze, medtem ko je zaposljivost končni cilj, ki spodbuja njihova prizadevanja.

S pozdravnim nagovorom je udeležence prek videokonference nagovoril tudi slovenski predsednik dr. Danilo Türk. Državni sekretar MVZT dr. József Györkös pa je v svojem prispevku predstavil bistvene poudarke NPVŠ in RISS ter sodeloval v razpravi z udeleženci. Konferenca utrjuje pomen EMUNI, ki tudi s tovrstnimi dogodki postopoma izgrajuje identiteto.

Vir: MVZT, 21. 3. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)