‘Smo pionirji zgodbe o umetni inteligenci,« je na novinarski konferenci o Mednarodnem centru za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO (IRCAI), ki je bila v torek, 10. marca, na MIZŠ povedal minister dr. Jernej Pikalo.

Minister je poudaril pomen ustanovitve Unescovega centra za umetno inteligenco za slovensko znanost in poudaril priložnosti, ki jih prinaša tako slovenski znanosti kot gospodarstvu. Gre za globalni center, kakršne bodo v prihodnje ustanavljali tudi drugod po svetu. Ker smo v tej zgodbi prvi, smo v tem smislu pionirji zgodbe o umetni inteligenci, je dejal dr. Pikalo.

Ustanovitev mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco, s sedežem v Ljubljani, je največji dosežek za slovensko znanost in priložnost tako zanjo kot za gospodarstvo v prihodnje. ”Center bo deloval globalno, širil bo zmogljivosti in oblikoval mrežo. Toliko pozitivnih vprašanj in prošenj za sodelovanje s strani tujih vlad ali raziskovalcev doslej še nismo prejeli nikoli,« je dejal minister dr. Jernej Pikalo.

Vir in več informacij: MIZŠ, 11. 3. 2020

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)