Letošnji VII. mednarodni kongres v organizaciji Društva vzgojiteljev dijaških domov Slovenije, Skupnosti dijaških domov Slovenije in s sodelovanjem Zavoda za šolstvo Republike Slovenije,  je potekal 25. in 26. marca 2021. Bil je sedmi po vrsti, a za organizatorje prvi spletni.  Izveden je bil preko aplikacije ZOOM. Priprave so bile dolge in temeljite, saj so se morali (naknadno) pripraviti tudi na novo realnost – preseliti celoten kongres na splet.

Udeležilo se ga je okrog 140 udeležencev iz  11 držav (Slovenija, Republika Srbija, Severna Makedonija, Hrvaška, Francija, Nemčija, Avstrija, Italija, Indija, Švedska, Velika Britanija, Danska, in Avstralija.

Na kongresu so si udeleženci pridobili ogromno novega znanja, spoznanj, kontaktov, povezav, izzivov, potrditev, spodbud, motivacijo, voljo za naprej. Kritično so se poglabljali v problematiko in vsebino podnebnih sprememb, prihodnosti, rezilientnosti, nasilja, komunikacije, primerov dobre prakse, seveda tudi epidemije, šolanja na daljavo, digitalnega sveta… Izražali so mnenja, spraševali, se spraševali, izmenjavali izkušnje, in se zavedali, tako kot vedno znova, kako so takšna srečanja, izobraževanja pomembna tudi za našo osebnostno in profesionalno rast.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 31. 3. 2021

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)