Na spletni strani SVIZA je obljavljeno povabilo k prijavi na razpis, ki ga objavljata WWF, Svetovni sklad za naravo, in Sklad ERSTE, in sicer natečaj za sodelovanje v mednarodnem šolskem projektu na področju varstva okolja Evropske šole za Zemljino življenje.

Natečaj je razpisan v 11 državah, iz katerih se lahko nanj do 15. septembra prijavijo učenci, stari od 12 do 16 let in njihovi učitelji. Razpis je namenjen učencem, ki želijo razviti projekte na področju varstva okolja na temo ekoloških odtisov in zdravih rek. Na zaključnem dogodku junija 2012 v Romuniji bodo izbrali najbolj izvirne ideje in zmagovalne razrede nagradili z enotedenskim bivanjem v kampu v neokrnjeni naravi.

Sodelovanje v študijskih tekmovanjih je brezplačno, sodelujoči oddelki pa bodo prejeli tudi finančno podporo za svoje projekte. Učenci bodo imeli za razvijanje in izvedbo svojih projektov časa do konca šolskega leta, ki se je pravkar začelo.

Podrobnejše informacije o razpisanem mednarodnem šolskem projektu in vse potrebne kontaktne podatke najdete v .DOC in .PDF.

Rok za prijavo je 15. september.

Vir: SVIZ, 5. 9. 2011

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)