Andragoški center Slovenije je partner v triletnem mednarodnem projektu Svetovanje odraslim v izobraževanju – GOAL (Guidance and Orientation for Adult Learners, 2015–2018), ki deluje v okviru projekta Erasmus+. Nosilec projekta v Sloveniji je Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, drugi partner pa Center RS za poklicno izobraževanje. Poleg Slovenije v projektu sodelujejo še partnerji iz Belgije (koordinatorji projekta), s Češke, z Islandije, Nizozemske, iz Litve in Turčije (tihi partner).

Cilj projekta je izboljšati možnosti svetovanja za manj izobražene odrasle v vseh partnerskih državah, kar bo prispevalo k povečanju vključenosti v vseživljenjsko učenje ter s tem tudi k večji socialni vključenosti in mobilnosti na trgu dela.

Oktobra se je zaključila analiza prve faze projekta po štirih tematskih sklopih: svetovalni proces, partnerstvo oz. mreženje, uporaba svetovalnih pripomočkov in kompetence svetovalca.
Poročila vseh sodelujočih držav, tudi za Slovenijo in skupno poročilo (Cross-country wave 1 Report) so dostopna na spletni strani projekta.

Vir: ACS, 19. 12. 2016

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)