Ste začetniki v mednarodnih programih s področja izobraževanja in usposabljanja?

Za vse vrtce, osnovne in srednje šole, ki še nikoli niste sodelovali v mednarodnih programih ali pa je preteklo že več kot 10 let od vašega zadnjega sodelovanja in vas omenjena tematika zanima, vabimo na dvodnevno izobraževanje, katerega glavni namen je opolnomočenje za prijavo na razpis programa Erasmus+.

Na delavnico ste vabljeni ravnatelji, vodje razvojnih timov, projektni vodje in vsi zainteresirani na šoli za sodelovanje v mednarodnih aktivnostih.

Pred prihodom na seminar je dobro, da si zagotovite podporo vodstva pri sodelovanju v mednarodnih projektih, da si na šoli poiščete še kakšnega sodelavca, ki bo poleg vas aktivno vpet v izvajanje projekta ter, da ste pripravljeni tudi kakšno uro svojega prostega časa nameniti mednarodnim aktivnostim.

Seminar ima omejeno število prostih mest, zato je potrebna prijava preko elektronskega obrazca. V kolikor bomo prejeli preveliko število prijav, bodo imeli prednost vrtci/šole, ki še niso sodelovali v programu Erasmus+ ali predhodniku programu Vseživljenjsko učenje.

Seminar z naslovom Mednarodno sodelovanje od A do Ž bo potekal v dveh delih, in sicer 9. 12. 2016 in 13. 1. 2017 v Ljubljani. V prvem dnevu vam bomo predstavili širši politični okvir programa Erasmus+ ter nacionalne smernice na področju šolskega izobraževanja. Poleg tega vam bomo predstavili vse možnosti, ki jih ponuja Erasmus+ vrtcu, osnovni ali srednji šoli. V drugem delu pa bomo s strokovnjakinjo projektnega vodenja, prijaviteljico in ocenjevalko mednarodnih projektov, na konkretnih primerih in s pomočjo razpisne dokumentacije pogledali korake od ideje do prijave projekta. Aktivno se bomo seznanili tudi s portalom eTwinning.

Program spopolnjevanje si lahko ogledate tukaj.

Lepo vabljeni k prijavi!

Vir: CMEPIUS, 13. 9. 2016

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)