V sredo, 21. oktobra 2015, je na Prušnikovi cesti 74 v Ljubljani zaživel nov medpodjetniški izobraževalni center “Center kulinarike in turizma KULT316”, ki je nova pridobitev Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana (BIC Ljubljana).

Gre za sodobni izobraževalni center, ki bo namenjen izobraževanju vrhunskih kadrov na področjih gostinstva, turizma, živilstva in prehrane. Študentom in dijakom BIC Ljubljana bo center omogočali pridobivanje praktičnih izkušenj v realnih učnih okoljih. V center v velikosti 1300 m2, so vključili demonstracijska kuhinjo, učna kuhinjo, učna hotelsko sobo, konferenčno dvorano, informacijsko točko, vinsko klet, restavracijo in kavarno.

Na uradni otvoritvi centra KULT316 je spregovorila tudi državna sekretarka dr. Andreja Barle Lakota, ki je dejala, da je šola pomembna. “Je pomembna določnica našega življenja, ki bistveno vpliva na statuse ljudi in nas zaznamuje za vse življenje. Šola ima tudi več dimenzij. Šola nas pripravlja na različne poklice in na poklicne izzive in ravno to BIC Ljubljana dobro zna. Šola prepleta ljudi, okolja ter osebno rast posameznika in njegovo osebno pot. To pa bo delal KULT316. KULT ne bo skrbel le za to, da bodo iz njega odhajali odlični hotelirji, odlični gostinci, temveč bo center oblikoval ljudi, ki bodo s svojim značajem dali ton in težo poklicni poti, ki so si jo zadali”, je dejala državna sekretarka dr. Barle Lakota ter se vsem učiteljem BIC Ljubljana in njegovi direktorici mag. Jasni Kržin Stepišnik, zahvalila za dobro delo, ki ga opravljajo.

Študentom in dijakom sta novo učno okolje uradno predali ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič in direktorica BIC Ljubljana, mag. Jasna Kržin Stepišnik.

Nove prostore Medpodjetniškega izobraževalnega centra na BIC Ljubljana je delno financirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.

Vir: MIZŠ, 21. 10. 2015

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)