Omrežja eduroam so v svetovnem merilu zasnovana na enotnih tehničnih rešitvah in standardih, kar vam omogoča, da uporabite varen, zanesljiv in kvaliteten dostop do interneta v okviru eduroama, ne glede na to, v katerem kotičku sveta se nahajate.

Del tehnične rešitve omrežja eduroam je tudi uporaba certifikatov, ki med seboj komunicirajo, da preverijo istovetnost strežnika, na katerem so shranjeni podatki v uporabniškem računu, ki vam ga je dodelila matična organizacija. Zaradi tehnološkega napredka in varnosti je potrebno tudi to rešitev nadgraditi in obnoviti, to se trenutno dogaja za vse uporabnike omrežja eduroam

Arnes bo kot skrbnik vrhnjega eduroam certifikata za Slovenijo v skladu s splošnimi smernicami v prihodnjih dneh izvedel zamenjavo le-tega.

Po menjavi certifikata CA bo potrebna ponovna namestitev povezave eduroam na vseh končnih napravah. Pri Arnesu predlagajo, da postopek izvedete v ponedeljek, 19. septembra.

Predlagajo uporabo nameščevalnika:

V primeru, da naprave ne podpirajo nameščevalnika, morate povezavo ustvariti ročno v operacijskem sistemu. Uporabite nastavitve, ki jih lahko najdete na naslednji povezavi.

Na voljo so tudi navodila za ročno namestitev povezave na mobilnih napravah Android.

Vir in več informacij: Arnes, 15. 9. 2022, in SIO, 16. 9. 2022

 

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)