Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) in Zveza mednarodnih društev za boj proti raku (UICC) sta določili 17. november za mednarodni dan proti kajenju. V naši državi bo v mesecu novembru potekalo več različnih aktivnosti, ki imajo vse skupni cilj – zdrava in sproščena mladost.

Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Zavod RS za šolstvo sta tudi za to šolsko leto pripravila program »Vzgoje za nekajenje s podpisovanjem slovesne obljube« namenjen vsem učenkam in učencem, ki v tem šolskem letu obiskujejo 5., 6., 7. in 8. razred. Cilj programa je seznanjanje učenk in učencev o škodljivih učinkih tobačnega dima na telo. Prosimo vas, da sodelujete in izvedete program tako, da določite učno uro, ki naj jo izvedejo učitelji pri pouku predmeta, ki ga poučujejo ali pa kot tematsko razredno uro. Podatki o številu kadilcev med mladostnicami in mladostniki so namreč zaskrbljujoči.

Vsa potrebna pisna gradiva za vodenje aktivnega pouka s predlogom za potek učne ure vam bomo s paketno pošto poslali na šolo med 6. in 10. novembrom. 

Obvestilo

VIR: Zavod RS za šolstvo, 27.10.2014

(Skupno 38 obiskov, 1 današnjih obiskov)