Na spletišču ministrstva za izobraževanja je z dne 2. 7. 2014 obljavljeno sporočilo za javnost s sprejema izraelske delegacije zasebnih start-up investitorjev.

“Na obisku v Sloveniji se te dni mudi delegacija predstavnikov izraelskih zasebnih start-up investitorjev. Delegacijo vodi Menny Binyamin, predsednik uprave fundacije Sachal, poleg njega pa so v njej še Yaniv Binyamin, razvojni menedžer v Bright Source Energy, Isaac Shalev, mednarodni strokovnjak in svetovalec za trgovinske sejme in mednarodno trgovino. 2. julija so obiskali tudi MIZŠ, kjer jih je sprejel minister dr. Jernej Pikalo.

Namen obiska izraelske delegacije je iskanje rešitev za vzpostavitev znanstvenih inkubatrjev, spin off podjetij in vlaganj v slovenska start up podjetja, ob tem pa tudi o načinih prenosa izraelske dobre prakse za ustanovitev inkubatorjev v Sloveniji.

Minister dr. Pikalo je v Izraelu maja letos obiskal mednarodno inovacijsko konferenco. Obisk izraelske delegacije v Sloveniji je rezultat plodne komunikacije, tudi vzpostavitve stika s posameznimi potencialnimi izraelskimi investitorji, ki si prizadevajo v Sloveniji ustanoviti izraelsko-slovenski inkubator. Pripravljeni so investirati lastna sredstva v zahtevne aplikativne projekte.

Izraelska delegacija je ministru predstavila uspešen model za zagon start upov, ki sta ga od njih povzela že Irska in Madžarska. Težave v Sloveniji so v prenosu tehnologij in znanja iz raziskovalne sfere v industrijo, so dejali izraelski sogovorniki.

Minister jim je predstavil delovanje centrov odličnosti in kompetenčnih centrov. Izraelski predstavniki pa ugotavljajo, da bi Slovenija potrebovala eno agencijo v kateri bi bili združeni vsi, industrija, raziskovalci, predstavniki inkubatorjev ter nevladne organizacije.”

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)