Minister Gregor Golobič z direktorico in direktorjema direktoratov za znanost in tehnologijo, za visoko šolstvo in za investicije, se je 21. marca mudil na delovnem obisku na Univerzi v Ljubljani.

Največ pozornosti je vodstvo univerze v pogovoru z ministrom namenilo ustanavljanju zavodov, na katere fakultete načrtujejo prenesti tržno dejavnost. Minister je ob tem opozoril, da se ob ustanavljanju zavodov ne sme izgubiti osnovno poslanstvo univerze, to je ustvarjanje znanja in temeljno raziskovalno delo, ki naj se ne bi prenašalo na te zavode. Precej pozornosti so na sestanku na univerzi namenili tudi Nacionalnemu programu visokega šolstva 2011-2020, ki ga je potrdila Vlada RS, sedaj pa ga čaka še parlamentarna obravnava.

Vodstvo univerze je tudi izrazilo skrb nad tistim delom NPVŠ, ki se ukvarja z ureditvijo kadrovskega področja. Minister je zagotovil, da NPVŠ ne prinaša nižanja dohodkov, kot se neupravičeno bojijo nekateri, saj je sprememba strukture dohodkov, ki sedaj sestoji iz osnovne plače in dodatnih odstotkov za nadobremenitve in raziskovalno delo ter ostale dejavnosti mišljena kot transparentno urejanje dohodkov zaposlenih na visokošolskih institucijah.

Celotni prispevek: MVZT, 21. 3. 2011

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)