Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič se je v petek, 8. oktobra 2010, mudil na delovnem obisku zavoda Movit NA Mladina.

Osrednja dejavnost zavoda MOVIT je opravljanje nalog nacionalne agencije v programu Evropskih skupnosti Mladi v akciji v Sloveniji, kar počnejo na podlagi odločitve o oddaji javnega naročila s strani Ministrstva za šolstvo in šport, Urada RS za mladine ter uspešne akreditacije Nacionalne agencije kot primerne s strani Evropske komisije. Naloge nacionalne agencije v programih Evropskih skupnosti na področju mladine izvajajo od maja 1999, ko je Slovenija vstopila v program MLADI ZA EVROPO III, ki se je nadaljeval s programom MLADINA v obdobju 2000–2006.

Pri upravljanju programa MLADI V AKCIJI sodelujejo z Uradom RS za mladino kot pristojno nacionalno oblastjo za področje mladine, mladinske politike in mladinskega dela v Sloveniji, ki je pristojna tudi za spremljanje in nadzor delovanja nacionalne agencije. Pri sprejemanju odločitev o dodelitvi prispevkov iz programa MLADI V AKCIJI sodelujejo tudi z družbenimi partnerji programa in sicer: Mladinskim svetom Slovenije, Mrežo MAMA in Skupnostjo občin Slovenije.

Poleg upravljanja programa MLADI V AKCIJI izvajajo tudi dejavnost Nacionalnega partnerja EURODESK-a v Sloveniji, ki je struktura programa MLADI V AKCIJI za posredovanje evropskih informacij za mlade, sama dejavnost pa je v Sloveniji prisotna od leta 2001. Delo nacionalnega partnerja dopolnjujejo Regionalni EURODESK partnerji.

Zavod MOVIT od leta 2002 gosti tudi eno izmed osmih evropskih podpornih enot za razvoj celotnega programa MLADI V AKCIJI, in sicer SALTO-YOUTH South East Europe Resource Centre, ki je namenjen predvsem podpori drugim nacionalnim agencijam in Evropski komisiji za razvoj projektov s sodelovanjem partnerjev iz območja Jugovzhodne Evrope ter podpori vključevanja akterjev iz Jugovzhodne Evrope v program MLADI V AKCIJI.

Vir: MŠŠ, 8. 10. 2010

(Skupno 11 obiskov, 1 današnjih obiskov)