V Edinburgu se 30. in 31. marca odvija sedmi Mednarodni vrh o učiteljskem poklicu. Gre za enega pomembnejših svetovnih forumov, kjer udeleženci razpravljajo o učinkovitih politikah in praksah poučevanja in učenja.  Vrh vsako leto združi politične predstavnike vlad, reprezentativnih sindikalnih organizacij in učiteljev držav, ki jih izberejo zaradi njihove uspešnosti oziroma hitrega napredovanja po mednarodnih kazalnikih OECD v izobraževanju. Med 22 udeleženci je bila k sodelovanju povabljena tudi Slovenija.

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič z delegacijo se tako dogodka v Edinburgu udeležuje na povabilo ministra za izobraževanje vlade Združenega kraljestva in ministra za izobraževanje, znanja in spretnosti vlade Škotske,  direktorja za izobraževanje, znanja in spretnosti OECD ter generalnega sekretarja mednarodne zveze sindikalnih združenj strokovnih delavcev v izobraževanju Education International.

Slovensko delegacijo v Edinburgu sestavljajo še mag. Gregor Mohorčič, generalni direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo MIZŠ, Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, ter Anton Baloh, ravnatelj Osnovne šole Koper.

Po lanskoletnem Mednarodnem vrhu o učiteljskem poklicu v Berlinu, kjer so bila v ospredju vprašanja o strokovnem razvoju in rasti učiteljev za kakovostno poučevanje in doseganje odličnih učnih izidov v okoliščinah vedno bolj povezanega, raznolikega in kompleksnega okolja, dogodek v Edinburgu pozornost namenja izmenjavi izkušenj predstavnikov vlad, sindikalnih organizacij in učiteljev o tem, kako opolnomočiti učitelje in zagotoviti pogoje za to, da bodo lahko zagotavljali enake možnosti za uspeh in boljše učne izide za vse.

Več si lahko preberete tukaj.

 

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)