Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec je v Bruslju predstavila prioritete predsedovanja Svetu EU na področju športa in opravila številna bilateralna srečanja.

Svojo predstavitev je ministrica začela s promocijskim videom in z uradnim povabilom v Slovenijo. “Smo športna država in šport je velik del našega življenja, zato ga nameravamo zaznamovati s slavnostnim dogodkom na visoki ravni,” je povedala ministrica. 23. septembra bo namreč na Bledu otvoritev Evropskega tedna šport. Takrat bomo v Sloveniji praznovali tudi državni praznik in dan športa. Na Bledu bo nato 24. septembra še konferenca na temo vseživljenjske telesne dejavnosti. Slovenija se bo med predsedovanjem osredotočila na koncept vseživljenjske telesne dejavnosti, podobno kot pri konceptu vseživljenjskega učenja v izobraževanju.

Temeljni moto krovnih prioritet je šport za vse.

Pomembna prioriteta Slovenije je tudi opredelitev Evropskega modela športa, ki temelji na evropskih vrednotah solidarnosti, odprtih tekmovanj, poštene igre, spoštovanja in integritete.

Vir in več informacij: MIZŠ, 19. 5. 2021

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)