Ministrica Kustec je v izjavi za Slovensko tiskovno agencijo (STA) poudarila, da ne gre za veliko novost. Kot je dejala, “vsi nosimo maske, vsi vemo, kakšnih razdalj se je treba držati”. V prvih tednih pa so pokazali, da znajo in zmorejo.

Ministrica je dejala, da imajo stvari pod nadzorom, da tečejo umirjeno, za večino vrtcev in šol pa sprememba “sploh ne bo sprememba, ker že delujejo na ta način”. Je pa bilo po njenih besedah nekaj primerov, kjer se ukrepov ni dosledno držalo. Bilo je nekaj šol, kjer so se tudi v zbornicah učitelji družili brez ustrezne zaščite, tako glede razdalje, kot nošenja mask, posledično pa je bilo tudi v tem tednu kar nekaj okužb z novim koronavirusom med učitelji.

“To moramo na nek način preprečiti z ukrepi, ki jih imamo na voljo,” je poudarila in dodala, da je to tudi njihova odgovornost. Tudi v luči aktualnih podatkov o zelo naraščajočem številu okuženih, tudi ob dejstvu, da so bili v četrtek štirje smrtni primeri, pa je po njenih besedah treba določene ukrepe v šolah in vrtcih predrugačiti oziroma narediti malo bolj učinkovite za to obdobje.

Vir in več informacij: SIO, 18. 9. 2020

(Skupno 65 obiskov, 1 današnjih obiskov)