Na spletišču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je bila objavljena novica o tradicionalnem sprejemu maturantk in maturantov, ki so na maturi dosegli vse možne točke.
Sprejem je potekal v soboto 4. oktobra 2014 v Gradu Brdo na Brdu pri Kranju. Gostila sta ga predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanka Setnikar Cankar.

Letos je maturo z odliko opravilo 95 dijakov. En maturant je izjemen uspeh dosegel na mednarodni maturi, 25 na splošni ter 69 na poklicni maturi. Dijaki z izjemnim uspehom prihajajo iz 17 gimnazij in 35 srednjih šol.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanka Setnikar Cankar je v začetku nagovora odličnih dijakov dejala, da je sprejem za najboljše maturante poklon Republike Slovenije znanju in izjemnosti. Maturantom je dejala, da njihov uspeh pomeni, da imajo v življenju jasen cilj in področje študija ter jim zagotovila, da bodo na Ministrstvu dali vse od sebe, da jim omogočimo kakovosten in sodoben študij. Zaželela jim je, da odidejo novim
izkušnjam in znanju naproti tudi v tujino in jih obenem zaprosila, da potem ta znanja unovčijo doma, v Sloveniji, kjer imamo vse danosti za dobro in uspešno življenje.

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)