Ministrstvo za kulturo je objavilo 2 razpisa za financiranje dodiplomskih in podiplomskih štipendij za šolsko leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog je 24. april 2017.

Objavljena sta 2 razpisa za financiranje štipendij.

1. Javni razpis za financiranje štipendij za dodiplomske študije v tujini s pričetkom v šolskem letu 2017/18 je namenjen štipendiranju dodiplomskega študija (prva stopnja) na tujih izobraževalnih ustanovah, ki jo kandidat zaključi s pridobitvijo diplome na področjih glasbene, intermedijske, uprizoritvene in vizualne umetnosti, filma in konservatorstva-restavratorstva kulturne dediščine.

2. Javni razpis za financiranje štipendij za podiplomski študij in izpopolnjevanje s pričetkom v šolskem letu 2017/18 za podiplomski (druga ali tretja stopnja) študij in izpopolnjevanje v tujini na področjih umetnosti, filma, kulturne dediščine in področju kulturnega menedžmenta ter štipendije za študij za nekatere poklice v umetnosti, ki jih je treba posebej podpirati: komponist sodobne glasbe, baletni plesalec, lutkovni igralec oz. animator lutk, filmski scenarist, filmski animator.

Podrobnosti razpisov so objavljene ne spletni strani ministrstva za kulturo www.mk.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)