Približno 400 knjig, skoraj 70 naslovov mladinske literature, je ob mednarodnem dnevu pismenosti Ministrstvo za kulturo podarilo šestim splošnim knjižnicam. Tako ministrstvo še dodatno spodbuja bralne navade, širi obzorja in podira miselne meje, je na novinarski konferenci ob dnevu pismenosti poudarila ministrica za kulturo Majda Širca.

Prav z dostopnostjo kakovostnega branja mladim bralcem želimo posebej poudariti vlogo in pomen splošnih knjižnic, zato se je Ministrstvo za kulturo odločilo, da podari knjige splošnim knjižnicam v tistih občinah, v katerih je stopnja registrirane brezposelnosti večja od 16 odstotkov. Okoli 400 knjig kakovostne mladinske literature, od grških pravljic do del Svetlane Makarovič, bodo prejele Pokrajinska in splošna knjižnica Murska Sobota, Knjižnica Lendava, Knjižnica Kočevje, Mariborska knjižnica, Knjižnica Radlje ob Dravi in Ljudska univerza, zavod za izobraževanje odraslih in mladino – Občinska knjižnica Gornja Radgona.

V knjižnični mreži, ki je v pristojnosti Ministrstva za kulturo, so 58 osrednjih knjižnic, 203 krajevne knjižnice in 13 bibliobusov s 763 postajališči. Knjižnične zbirke obsegajo več kot 10 milijonov enot, to pomeni 5 enot na prebivalca; več kot pol milijona je uporabnikov, ki si letno izposodijo toliko knjig, kot da bi si vsak prebivalec Slovenije izposodil 11,7 enote.

Vir MK
 

 

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)