Na spletni strani MIZKŠ ministrstvo odgovarja na stališče sindikalnih organizacij:

“Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je prejelo odgovor sindikalnih organizacij v zvezi s predlogom o spremembah standardov in normativov. Ministrstvo je pričakovalo, da bodo sindikalne organizacije pripravile dopolnilne predloge, ki bi ob danih finančnih okvirih, ker veljavnega državnega proračuna ni mogoče spreminjati, zagotovili ohranitev ravni kakovosti izobraževanja in omejili presežke na najnižjo možno raven. Namesto teh predlogov so sindikalne organizacije zavrnile dokument ministrstva, češ da je treba pridobiti dodatna sredstva, med drugim tudi s spremembo davčne politike, za kar seveda ministrstvo ni pristojno.

Na ministrstvu poudarjamo, da smo si še od junija lanskega leta prizadevali, da bi s sindikati poiskali skupne rešitve še pred sprejemanjem državnega proračuna za leto 2013, ki bi potem upošteval sprejete dogovore.  Prizadevanja ministrstva so bila neuspešna, predvsem zaradi zavlačevanja sindikalnih predstavnikov, ki se o standardih in normativih niso hoteli pogovarjati. Zato je treba sedaj normative in standarde prilagajati veljavnemu proračunu. Ministrstvo, ki si je vseskozi prizadevalo za dosego dogovora, odgovornosti za to ne more prevzeti.

Sicer pa je ministrstvo sindikalnim organizacijam na razpolago za razpravo o možnih izboljšavah predlaganega besedila vse do njegovega končnega sprejetja v Državnem zboru.”

Vir>> Novica MIZKŠ

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)