Na spletišču ministrstva za izobraževanje je dne 23. 9. 2014 je objavljeno sporočilo za javnost o tem, da se je Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanka Setnikar Cankar ob nastopu ministrske funkcije seznanila z zapleti na nekaterih študijskih programih, ki jih visokošolski zavodi niso ponovno akreditirali, čeprav jim to narekuje Zakon o visokem šolstvu. Ker je nujno zaščititi pravice študentk in študentov, bo ministrica dr. Stanka Setnikar Cankar predlagala spremembo Zakona o visokem šolstvu po nujnem postopku in sicer tako, da zaradi ne podaljšanja akreditacij študentje ne bodo nosili nobenih posledic.

Študentje so se v 1. letnik namreč vpisali v akreditiran študijski program, ki je bil vpisan v razvid visokošolskih zavodov, niso pa bili informirani, da visokošolski zavod nima namena vložiti vloge za podaljšanje akreditacije, če se le-ta izteče v času trajanja njihovega študija.

Ministrica dr. Stanka Setnikar Cankar se je 23. septembra sestala tudi s predsednikom ŠOS Žigo Schmidtom, s katerim sta soglašala, da je pri nastali situaciji potrebno prednostno reševati status študentov in z njim povezane pravice.

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)