Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 18. 6. 2014 objavljena novica o tem, da je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo v sredo 18. junija 2014 z županom občine Kočevje dr. Vladimirjem Prebiličem podpisal pogodbo o sofinanciranju investicije v rekonstrukcijo Osnovne šole Stara Cerkev, ki ji je junija lani požar uničil večji del prvega nadstropja šolske stavbe.

Po pogodbi bo MIZŠ za investicijo zagotovil 1.305.410,00 evrov, od tega 1.200.000,00 evrov letos, preostanek pa prihodnje leto. Razliko sredstev do predvidene investicijske vrednosti v višini 2.337.182,00 so sredstva občinskega proračuna, od česar znaša zavarovalna vsota 923.872,63 eur.

 

Ob podpisu pogodbe je minister dr. Pikalo izrazil zadovoljstvo, da je do podpisa vendarle prišlo, saj pot ni bila lahka. “K financiranju rekonstrukcije šole, ki jo je uničil požar, smo se zavezali in to zavezo danes izpolnjujemo. Sedaj se lahko dela na objektu nadaljujejo, kar pomeni, da bodo učenci, morda ne takoj v septembru, vsekakor pa jeseni zopet lahko sedli v šolske klopi,” je dejal dr. Pikalo.

 

Župan dr. Prebilič se je ministru dr. Pikalu zahvalil, saj po njegovem mnenju brez prizadevnosti ministra Pikala do podpisa pogodbe ne bi prišlo. »Za Občino Kočevje je to pomemben dogodek, saj trenutna finančna situacija vlaganjem v investicije ni najbolj naklonjena, zato sem vesel, da ste na MIZŠ prepoznali, kako pomembno je vlaganje v izobraževanje. Ravno izobraževanje je prvi ukrep, da se bomo iz te krize izvili«, je dejal dr. Prebilič in dodal, da je sedaj na strani občine, da pride do čim boljše in čim hitrejše izvedbe rekonstrukcije in celo nadgradnje šolskega objekta.

(Skupno 51 obiskov, 1 današnjih obiskov)