Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in državna sekretarka Martina Vuk sta se srečala s predsednicama Združenja ravnateljic in ravnateljev vrtcev Slovenije in Skupnosti vrtcev Slovenije, Bredo Forjanič in Janjo Bogataj. Strinjali so se, da je medsebojno sodelovanje nujno za ohranjanje kakovostne predšolske vzgoje in za posodobitve ter izboljšave, ki jih terjajo družbene spremembe.

Sogovorniki so izmenjali stališča o prenovi sistema kariernega razvoja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, zgodnji celostni obravnavi predšolskih otrok s posebnimi potrebami, porastu odloženega šolanja, postopku imenovanja ravnateljic in ravnateljev, pripravništvih, dietni prehrani v vrtcih, anonimkah, opremljenosti vrtcev z IKT, priključevanju vrtcev k osnovnim šolam ipd.

Kot je v pogovoru izpostavil minister dr. Pikalo, se bomo na ministrstvu v prihodnjem letu med drugim lotili procesa prenove sistema profesionalnega razvoja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. V teku je razpis za financiranje krajših programov vrtcev za otroke, ki v letu pred vstopom v osnovno šolo še niso bili vključeni v vrtec; vrtci se lahko prijavijo do 25. januarja 2019. Poleg tega na ministrstvu že izvajamo aktivnosti za prenos financiranja stroškov delovanja razvojnih oddelkov vrtcev na področju otrok s posebnimi potrebami. Iščemo pa tudi rešitve glede prehrane v vrtcih in za ostale izzive, ki se porajajo na področju predšolske vzgoje.

(Skupno 85 obiskov, 1 današnjih obiskov)