V sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa so na MOVIT organizirali že tretje spletno srečanje mladinskega sektorja, katerega se je udeležilo 70 predstavnikov mladinskega sektorja. Namen tokratnega srečanja, ki je nadaljevanje srečanj iz prvega vala epidemije, je bil deliti izkušnje in dobre prakse mladinskega dela v času epidemije. Organizacije mladinskega sektorja so se na nove razmere namreč hitro odzvale in svoje aktivnosti preselile na splet.

Na posvetu so se udeleženci seznanili s posledicami epidemije na mladinsko delo v Evropi in jih primerjali s svojimi izkušnjami, v drugem delu pa so prisluhnili širokemu naboru dobrih praks iz mladinskega sektorja.

V decembru sledi še drugi del srečanja mladinskega sektorja, ki bo potekalo 15. decembra 2020, s pričetkom ob 9. uri. Potekalo bo v sodelovanju s Šolo retorike ZAZ in bo namenjeno krepitvi kompetenc mladinskih delavcev za izvajanje spletnih dogodkov z organizacijskega, psihološkega in komunikacijskega vidika.

Vir in več informacij: MOVIT, 8. 12. 2020

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)