Med 18. in 21. marcem 2012 bo v mestu Sørø na Danskem potekala evropska mladinska konferenca v okviru danskega predsedovanja na temo »Ustvarjalnost in inovacije znotraj demokratičnega procesa«.

Predstavnika Mladinskega sveta Slovenije, Tea Jarc in Jakob Bec ter predstavnik Mladinske mreže MaMa, Uroš Skrinar bodo na konferenci zagovarjali stališča in predloge mladih, ki so sodelovali na nacionalnem posvetovanju, ki je v decembru 2011 in januarju 2012 potekalo preko spletnega vprašalnika o aktivni udeležbi mladih v družbi. Skupaj s pomočjo številnih mladih bodo dosegli, da se bodo slovenska mnenja in izkušnje slišali tudi na evropski ravni. Poročilo posvetovanja je dostopno tukaj.

Evropska mladinska konferenca je zaključni dogodek vsakega izmed treh sklopov 18-mesečnega procesa strukturiranega dialoga. Tako bo marca 2012 na Danskem potekala druga evropska mladinska konferenca v sklopu predsedovanja trenutnega tria držav članic EU (Poljske, Danske in Cipra, od 1.7.2011 do 31.12.2012). Predstavniki vseh držav članic EU se zberejo na konferenci v mestu predsedujoče države in predstavijo zaključke in predlagane ukrepe, ki so jih pridobili preko nacionalnega posvetovanja z mladimi. Zaključki mladinskih konferenc so usmerjeni k oblikovanju evropskih politik na področju mladine.

Vir: MSS, 16. 3. 2012

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)