15. marca se je začela šesta izvedba tečaja o varni rabi interneta in naprav (MOOC-V), s pomočjo katerega je samo v letu 2016 več kot 1.500 ljudi pridobilo dragoceno znanje o pasteh in nevarnostih, ki jih prinašajo sodobne tehnologije.

Cilj Arnesovega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij je, da udeleženci osvojijo digitalne kompetence. Še posebej je namenjen učiteljem, ki lahko znanje prenašajo na mlajše generacije. Te so res rojene v digitalno dobo, a imajo le zelo »površinsko« znanje rabe tehnologij, ki jih obkrožajo.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, tedensko obremenitev pa uporabniki prilagajajo svojim željam in potrebam. Uporabniki bodo izvedeli, kako se lahko izognejo kraji svojih gesel, spoznali značilnosti izsiljevalskih virusov, »phishinga« in drugih spletnih prevar. Naučili se bodo prepoznati nevarnosti, ki prežijo na družbenih omrežjih in zaščititi osebne informacije ter spoznali najboljše pristope za preprečevanje in reševanje zapletov, ki so povezani s spletnim vrstniškim nasiljem in odvisnostjo od novih tehnologij.

Za uspešno sodelovanje na tečaju tečajniki prejmejo Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V primeru, da se po uspešno opravljenem tečaju uporabniki odločijo še za udeležbo na srečanju v živo, pa prejmejo še potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vir in več informacij o prijavi: Arnes, 7. 3. 2017

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)