Več praktičnih znanj v šolah bi nam olajšalo pot do zaposlitve. Takšno je poglavitno sporočilo letošnje nacionalne mladinske konference z naslovom Mladi o zaposlovanju in s sloganom ‘Naj bo zaposlitev tvoja odločitev!’. Letos so od 1. do 3. septembra Domžale v svojo lepo okolico sprejele okoli 40 mladih iz vse Slovenije, ki so svoja mnenja in oblikovane rešitve soočali s številnimi strokovnjaki s področja izobraževanja in zaposlovanja. MSS – Mladinski svet Slovenije se je letos odločil še posebno pozornost posvetiti zaposlovanju in izobraževanju mladih, ki sta pri nas zapostavljeni področji politike namenjene mladim.

Medtem ko je statistika o brezposelnosti vse slabša, ko se Slovenija pripravlja na stavke, ko Vlada poskuša rešiti prihodnost s pokojninsko reformo, smo se mladi spraševali, kako bo z našimi zaposlitvami. Po našem mnenju so številke o nezaposlenosti in kvalificiranosti mladih naravnost neverjetne, še bolj pa smo brez komentarja pri rezultatih zadnje raziskave Eurobarometra, ki naše prebivalke in prebivalce sprašuje o pripravljenosti žrtvovanja na račun prihodnjih generacij.

Vsi, udeleženci, gosti in organizatorji so iz Domžal odšli polni vtistov, z novimi poznanstvi in skupnim ciljem: da vsak od njih po svoji moči pripomore k večji pozornosti mladinskih tematik v Sloveniji, pa naj si bo to na lokalni ali nacionalni ravni. Vsekakor pa drži stari rek: prihodnost je od mladih. Zato pravijo: “Dovolite, da se o naši prihodnosti z vami pogovarjamo tudi mi!”

Vir: Mladinski svet Slovenije, 7. 9. 2010

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)