Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo obvešča vse zainteresirane stranke v zvezi z možnostjo pridobitve potrdila ministrstva o pretvorbi ocen, pridobljenih na tujih izobraževalnih institucijah, v slovenski ocenjevalni sistem, da tovrstnih potrdil ministrstvo ne izdaja, saj za to nima pravne podlage.  

V Sloveniji ocenjevalna lestvica na področju visokega šolstva ni enotno določena v Zakonu o visokem šolstvu, ampak se določi s statutom posameznega visokošolskega zavoda.MVZT, natančneje Sektor za priznavanje izobraževanja ENIC/NARIC, lahko pridobi in poda informacije, ki sodijo v okvir tujega šolskega sistema, vendar samih informacij, npr. o tujih ocenjevalnih lestvicah ipd., ki jih potrebujejo za različne namene druge institucije v Sloveniji, ne interpretira.  

V primeru, ko se oseba izobražuje na visokošolski izobraževalni instituciji, ki uporablja tudi tako imenovani kreditni sistem študija po sistemu ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System), je praviloma mogoče pri tej izobraževalni instituciji zaprositi za pretvorbo nacionalne/institucionalne ocenjevalne lestvice v ECTS ocenjevalno lestvico (ECTS Grading table). Več v pdf  

Ministrstvo svetuje strankam, da se za nadaljnje informacije obrnejo neposredno na institucijo, ki potrdilo o pretvorbi ocen zahteva.

Vir: MVZT, 1. 9. 2011

 

 

(Skupno 78 obiskov, 1 današnjih obiskov)