Na MVZT je bila 3. junija novinarska konferenca, na kateri so minister Gregor Golobič, generalna direktorica direktorata za znanost in tehnologijo dr. Jana Kolar in mag. Mateja Mešl, iz istega direktorata, predstavili Javni razpis za krepitev razvojnih oddelkov v podjetjih.

Javni razpis je skupna aktivnost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Ministrstva za gospodarstvo. Ministrstvi sta združili tri razpise, ki so se izvajali v preteklih letih na Agenciji za tehnološki razvoj in Javni agenciji za podjetništvo in tuje investicije v želji poenostaviti jih za prijavitelje. Skupen obseg sredstev za ta razpis znaša 20.000.000,00 EUR.

Minister Golobič je uvodoma spomnil, da gre za razpis, katerega osnovne poteze sta z ministrico za gospodarstvo, mag. Darjo Radić, predstavila zainteresirani javnosti pred mesecem dni na Gospodarski zbornici Slovenije. Minister Golobič pa ga je napovedal že v začetku leta na sestanku s skupino podjetnikov pri predsedniku vlade. Izpostavil je tudi časovno odprtost razpisa in možnost, da se sredstva skozi leta izvajanja tega instrumenta še dodajajo.

Dr. Jana Kolar je poudarila, da je ta razpis že drugi ukrep zapisan tudi v Raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011-2020, ki ga uresničujeta ministrstvi. “To je tudi odgovor tistim, ki menijo, da se RISS ne bo izvajal, kot je to veljalo za nekatere strateške dokumente v preteklosti.”

Preberite celotni prispevek: MVZT; 3. 6. 2011

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)