V Rimu je bil 17. februarja 3. koordinacijski odbor ministrov Slovenije in Italije, ki se ga je s strani MVZT udeležil državni sekretar dr. József Györkös. V okviru bilateralnih razgovorov se je srečal z državnim sekretarjem za visoko šolstvo in znanost Giuseppejem Pizzo in ministrom za gospodarstvo Paolom Romanijem.
Na področju visokega šolstva sta sogovornika poudarila dosedanje odlično sodelovanje in se dogovorila za še nadaljnje pozitivne korake. Eden od teh je zagotovo zagotovitev nadaljnjega financiranja katedre slovenskega jezika in književnosti na Univerzi »La Sapienza« z italijanske strani kot tudi poučevanje slovenščine na konservatoriju v Trstu. Dobre vezi se utrjujejo tudi na podlagi pred kratkim podpisanega izvedbenega  programa sodelovanja med obema državama na znanstveno-tehnološkem področju kjer je italijanska stran še zlasti zainteresirana za izobraževanja na področju jedrske varnosti.
Na področju telekomunikacij sta sogovornika izmenjala stališča in poudarila, da se dobro zavedata problema radiofrekvenčnih motenj. Vsaka motnja v obeh državah je  tudi občutljivo vprašanje za javnost, zato je treba nadaljevati s hitrim reševanjem te problematike v okviru delovne skupine na visoki ravni, ki je bila s tem namenom tudi ustanovljena. Pri tem je treba spoštovati že sklenjene mednarodne sporazume.

Vir: MVZT, 17. 2. 2011

 

(Skupno 4 obiskov, 1 današnjih obiskov)