Danes 31. januarja je izšel Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2011/2012.
Na MVZT so oblikovali novo spletno podstran, kjer so na voljo vse informacije v zvezi s prijavno-sprejemnim postopkom.
 
Razpisanih je 30.189 vpisnih mest za redni in izredni študij, in sicer 27.175 mest za državljane RS in držav EU, od tega 24.528 mest za vpis v 1. letnik in 2.647 mest za nadaljevanje študija v višjih letnikih po merilih za prehode, 1.839 mest pa za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva ter 1.175 mest za vpis študentov, ki še niso izkoristili pravico do vzporednega študija, in za diplomante.
 
Vpisna mesta za študijsko leto 2011/2012 razpisujejo 4 javni visokošolski zavodi (Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu) ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo (Univerza v Novi Gorici, Evropska pravna fakulteta, Fakulteta za državne in evropske študije, Fakulteta za uporabne družbene študije, Gea College-Fakulteta za podjetništvo, Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Visoka šola za dizajn, Visoka šola za tehnologije in sisteme, Visoka šola za tehnologijo polimerov, Visoka šola za upravljane in poslovanje Novo mesto, Visoka šola za varstvo okolja, Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice ter Visoka šola za zdravstvo Novo mesto).
 
V novem študijskem letu so razpisani tudi samo 4 novi študijski programi (dvopredmetni univerzitetni program Etnologija in kulturna antropologija na Univerzi v Ljubljani ter na Univerzi v Mariboru visokošolska strokovna programa Mehatronika in Informacijska varnost ter univerzitetni študijski program Tehniško varstvo okolja).
 
Več MVZT, 31. 1. 2011 

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)