Vlada RS je sprejela sklep o razmestitvi dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov v študijskem letu 2011/2012 na javnih visokošolskih zavodih in visokošolskih zavodih s koncesijo ter dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v prihodnjem študijskem letu.

Za leto 2011/2012 je bilo v soglasje vladi predlaganih 30.189 vpisnih mest za redni in izredni študij, in sicer 27.175 mest za državljane RS in držav EU, od tega 24.528 mest za vpis v 1. letnik in 2.647 mest za nadaljevanje študija v višjih letnikih po merilih za prehode, 1.839 mest pa za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva ter 1.175 mest za vpis študentov, ki še niso izkoristili pravico do vzporednega študija, in za diplomante.

Vpisna mesta za študijsko leto 2011/2012 razpisujejo 4 javni visokošolski zavodi (Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem in Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu) ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo (Univerza v Novi Gorici, Evropska pravna fakulteta, Fakulteta za državne in evropske študije, Fakulteta za uporabne družbene študije, Gea College-Fakulteta za podjetništvo, Mednarodna fakukteta za družbene in poslovne študije, Visoka šola za dizajn, Visoka šola za tehnologije in sisteme, Visoka šola za tehnologijo polimerov, Visoka šola za upravljane in poslovanje Novo mesto, Visoka šola za varstvo okolja, Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice ter Visoka šola za zdravstvo Novo mesto).

V novem študijskem letu so razpisani samo 4 novi študijski programi (dvopredmetni univerzitetni program Etnologija in kulturna antropologija na Univerzi v Ljubljani ter na Univerzi v Mariboru visokošolska strokovna programa Mehatronika in Informacijska varnost ter univerzitetni študijski program Tehniško varstvo okolja).

Razpis za vpis bo MVZT izdalo do 1. februarja 2011 in ga poslalo na vse srednje šole, knjižnice in ljudske univerze.

Na MVZT so oblikovali tudi novo spletno podstran, na kateri bodo na voljo vse informacije v zvezi s prijavno-sprejemnim postopkom.

Več MVZT

 

 

 

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)