V Ljubljani  je bilo 5. decembra 18. zasedanje Skupnega odbora za znanstveno in tehnološko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Republiko Francije, tokrat preko avdio video konference. Program sodelovanja za obdobje 2012–2013 sta ob tej priložnosti podpisala mag. Tea Glažar, vodja Službe za mednarodne odnose in evropske zadeve MVZT, in vodja francoske delegacije g. Jean – Jacques Victor.

Komisija je izmed 42  predlogov skupnih raziskovalnih projektov izbrala 11 dveletnih projektov z različnih raziskovalnih področij.  Strani sta se tudi dogovorili, da bosta pripravili pregled  rezultatov sodelovanja za obdobje od leta 2000 do 2010 na podlagi vprašalnika, ki ga bosta pripravili obe strani skupaj.

Dan kasneje je bilo v Ljubljani še 4. zasedanje mešane komisije za znanstveno in tehnološko sodelovanje med Slovenijo in Ciprom. Slovensko stran je vodila mag. Tea Glažar, ciprsko pa dr. Kalypso Sepou, vodja evropskih raziskovalnih programov in mednarodnega sodelovanja na Research Promotion Foundation, ki sta podpisali program sodelovanja v letih 2012 in 2013.

Na zasedanju so začrtali program dvostranskega sodelovanja na področju znanosti in tehnologije za  naslednji dve leti in sprejeli v sofinanciranje pet  novih dvoletnih skupnih raziskovalnih projektov s področja interdisciplinarnih raziskav, medicine, tehnike in biotehnike.

Vir: MVZT, 6. 12. 2011

 

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)