Znani so rezultati javnega razpisa »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017/II«, ki je namenjen zaposlitvi mladih do vključno 29 let na delovnih mestih učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je na podlagi predlaganega izbora razpisne komisije potrdila sofinanciranje 50 prijav v skupni vrednosti 828.000 evrov (9 v vzhodni in 41 v zahodni kohezijski regiji).
Javni razpis, ki smo ga na ministrstvu objavili 13. januarja in se je iztekel 13. februarja, mladim učiteljem, svetovalnim delavcem in vzgojiteljem omogoča priložnost za čim hitrejšo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja. Namen tega razpisa je čimprejšnja in ciljno usmerjena aktivacija mladih na prehodu iz sistema izobraževanja v zaposlitev preko vključenih ustreznih vsebin praktičnega usposabljanja in zagotovljenega strokovnega vodstva za zagotovitev trajnejših učinkov.

Cilj omejenega razpisa je zaposlitev učiteljev začetnikov za obdobje osmih mesecev na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vrtcih, osnovnih šolah, glasbenih šolah, srednjih šolah, dijaških domovih ter šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. 
Na ministrstvo je v roku prispelo 92 vlog za izbor operacij Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017/II. Komisija je prijave pregledala in ocenila na podlagi razpisnih pogojev in meril ter ministrici v izbor predlagala 50 prijav, od tega 9 operacij v vzhodni kohezijski regiji in 41 operacij v zahodni kohezijski regiji. Skupna ocenjena vrednost oziroma strošek za vzhodno kohezijsko regijo znaša 149.040 evrov, za zahodno kohezijsko regijo pa 678.960 evrov.

Izbor je objavljen tukaj: https://tinyurl.com/l85dwq6

Vir: MIZŠ, 29. 3. 2017

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)