12. septembra bo povsem na novo zaživel ”Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center”, ki je nastal kot plod sodelovanja Zavoda Ypsilon, projekta Simbioza in Zavarovalnice Triglav. Otvoritev bo potekala v četrtek, 12. septembra 2013, ob 17. uri na ploščadi pred vhodom stavbe Slovenijales, na Dunajski cesti 22 v Ljubljani.

Poleg zabavnih aktivnosti, bodo predstavljeni tudi Simbioza in drugi projekti Zavoda Ypsilon. Lahko boste podali svojo Obljubo Sloveniji, se pridružili mentorskemu programu, ali pa izvedeli več o članstvu v Zavodu Ypsilon. V sodelovanju z E-študentskim Servisom organiziramo zaposlitveni kotiček, namenjen izboljšanju iskanje zaposlitve mladih, ter zdravstveni kotiček, kjer boste lahko preverili svoj krvni pritisk in sladkor. Po končanem uradnem delu sledi zabaven program s koncertom glasbene skupine Help! A Beatles Tribute, ki bodo igrali klasike skupine The Beatles. To bo eden redkih dogodkov, na katerem se bomo skozi aktivnosti in medgeneracijski ples družili tako mladi kot starejši. Goste bo nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center” bo prvi Medgeneracijski center v Ljubljani, ki bo nudil prostor stika med različnimi generacijami in čez celo leto omogočal intenziven prenos različnih znanj. Center bo zajel tudi veliko ostalih dejavnosti na področju vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega sodelovanja, solidarnosti in prostovoljstva. Tako bomo na enem mestu povezali vse generacije in vsaki od njih ponudili prostor za druženje, ustvarjanje in pridobivanje novih znanj.

Vir: Zavod Ypsilon, 3. 9. 2013

(Skupno 30 obiskov, 1 današnjih obiskov)