Ministrstvo za infrastrukturo v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Agencijo RS za okolje in Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija organizira nacionalno konferenco o trajnostni mobilnosti za mlade z naslovom Z mladimi o trajnostni mobilnosti. Ali lahko zgradimo boljšo, čistejšo in varnejšo prihodnost?

Konferenca se bo odvijala 20. septembra od 12. ure naprej v Hiši EU, Dunajska cesta 20, Ljubljana in je namenjena mladim od 15 do 29 leta starosti, ki želijo sodelovati pri spreminjanju potovalnih navad ter tako prispevati k čistejšemu in bolj zdravemu okolju. Konferenca je tudi priložnost, da mladi povedo svoje mnenje, delijo znanja, izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja okolja, zdravja in mobilnosti.

S konferenco želijo prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med mladimi ter vzpostaviti in poglobiti partnerstva med mladimi, strokovnjaki in državnimi predstavniki. Spoznali bomo primere dobrih praks iz Slovenije in tujine ter preko delavnic poiskali odgovore, kako naprej.

Na konferenco vabijo mlade v starosti od 15 do 29 let, predstavnike državnih ustanov ter strokovnjake s področij okolja, zdravja in prometa.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Prijave sprejemajo do vključno petka, 8. 9. 2017, do 12h. Več na: www.mzi.gov.si

 

Vir: CNVOS, 5. 9. 2017

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)