Na spletišču CMEPIUS-a je z dne 7. 10. 2015 objavljena najava nacionalne konference o visokem šolstvu z naslovom Kakovost visokega šolstva v sodobnem času – Kaj zajema internacionalizacija doma?, ki bo 4. novembra na Brdu pri Kranju

Zaradi prevelike osredotočenosti na procese in aktivnosti internacionalizacije v tujini oziroma izven meja se je razvil razmeroma nov koncept internacionalizacije doma, ki poudarja tisti vidik internacionalizacije, ki se odvija na domačih institucijah ter se osredotoča na medkulturno in mednarodno dimenzijo v izobraževalnem procesu. Pomembno je, da internacionalizacija prinaša koristi vsem študentom, tudi tistim, ki v času študija ne odidejo na izmenjavo v tujino.

Na konferenci bodo osvetlili, kaj vključuje internacionalizacija doma, ter na osnovi primerov in izkušenj predstavili, kateri so ključni izzivi in priložnosti za uspešno udejanjanje koncepta internacionalizacije doma. Na dogodku bosta poleg domačih govorcev sodelovala tudi gosta iz tujine – priznani ekspert Jos Beelen z Univerze aplikativnih znanosti v Amsterdamu, ki je raziskovalec in predsednik ekspertne skupine »Internacionalizacija doma« pri European Association for International Education in Luc Van de Poele, ki bo predstavil, kako se na Univerzi v Gentu soočajo z razvojem osebja na področju internacionalizacije doma. V uvodnem delu bo o pomenu internacionalizacije doma spregovorila predsednica Sveta RS za visoko šolstvo, izr. prof. dr. Lučka Lorber.

Konferenco organizirata CMEPIUS in Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Vabilo s programom (.pdf)

Na konferenco se prijavite prek spletne prijave, ki bo odprta do 2. novembra oziroma do zapolnitve prostih mest.

 

(Skupno 8 obiskov, 1 današnjih obiskov)