L´OREAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO razpisujeta štipendije nacionalnega programa “Za ženske v znanosti” 2016.

Trem slovenskim mladim raziskovalkam bomo podelili štipendije za obdobje enega leta v višini 5.000 EUR. Kandidatke se lahko na razpis prijavijo do vključno 30. oktobra 2015. Prijave in vloge morajo biti oddane v elektronski obliki do danega roka.

Štipendije so namenjene znanstveno-raziskovalnim projektom raziskovalk naravoslovnih znanosti, medicine in biotehnike v okviru slovenskih znanstvenih institucij, posamezne prijave pa mora priporočiti tudi predstojnik institucije, kjer kandidatka študira/dela, ali njen mentor. Kandidatke morajo biti v zadnjem letu priprav na svoj doktorat, ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo ter stalno prebivališče v Sloveniji. Na uradnem prijavnem obrazcu in z ustrezno dokumentacijo oddane vloge za štipendijo bo vrednotilo ocenjevalno telo, sestavljeno iz ocenjevalne skupine in ocenjevalnega odbora.

Vir in več informacij: MIZŠ, september 2015

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)