Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije vabita na Nacionalni forum o globalnem učenju ter vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj, ki bo potekal 16. maja 2018 na Brdu pri Kranju.

Forum je del programa Evropske mreže za globalno učenje (GENE), ki ga sofinancira Evropska komisija in ki podpira aktivnosti globalnega učenja ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj. V okviru tega programa sta ministrstvi sodelovanju s partnerji pripravili forum. Forum želi zbrati ključne deležnike, tj. slovenske strokovnjake, predstavnike vladnih in nevladnih organizacij in vzgojno-izobraževalnih zavodov ter tuje strokovnjake, da skupaj pogledajo pomen, različne vidike in izzive na tem področju.

Z vidika mednarodnega razvojnega sodelovanja, Republika Slovenija prepoznava vlogo globalnega učenja pri odpravi revščine in uresničevanju trajnostnega razvoja. Pri tem spodbuja aktivnosti globalnega učenja za razumevanje svetovnega dogajanja, njegovih vzrokov in posledic ter povezanosti lokalne in svetovne razsežnosti.

Vabilo

Program foruma
Vsebinska zasnova

Vir: MZZ, 18. 4. 2018

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)