Na Uradu RS za mladino pripravljajo letošnji nacionalni posvet skupaj s soorganizatorji Mladinskim svetom Slovenije, Mestno Občino Maribor ter Mestnim Mladinskim svetom Maribor in Mladinskim kulturnim centrom Maribor. Vsebina posveta bo mladinskemu sektorju ponudila teme, ki so danes najaktualnejše in predstavljajo vsem skupen izziv.

Gre za vprašanja, povezana s hitrim tehnološkim razvojem in digitalizacijo družbe. Hitrost sprememb je tako velika, da naloga ni enostavna, saj je digitalno okolje postalo tudi glavno gonilo inovacij, rasti, izobraževanja in zaposlovanja.

Kako se na vse to dogajanje v Sloveniji odziva mladinski sektor? Kako smo pripravljeni na nove izzive, ki nam jih prinaša digitalizacija družbe? Ali znamo izkoristiti vse možnosti in priložnosti, ki nam jih ponuja razvoj informacijskih tehnologij? Kaj nam ta proces prinaša dobrega in kaj slabega? Kakšne so digitalne kompetence in zakaj so pomembne? Kako lahko s pomočjo tovrstnih znanj pospešimo razvoj mladinskega dela, mladinskih politik in participacijo mladih na vseh ravneh? Pogovarjali se bodo torej o tem, ali obstaja digitalno mladinsko delo, ter kakšna je vloga novih tehnologij v mladinskem delu.

Dogodek bo dvodnevni in bo potekal v Mariboru 27. in 28. novembra v prostorih Narodnega doma in Lutkovnega gledališča Maribor, kjer bo potekala slavnostna podelitev državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

Vir: URSM, 13. 10. 2017

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)