Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo bo 2. februarja v sodelovanju s CMEPIUS pripravilo nacionalni posvet o internacionalizaciji visokega šolstva. Namenjen je vodstvom institucij, ki se ukvarjajo z različnimi vidiki internacionalizacije, in vsem visokošolskim partnerjem.

Dogodek se bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju pričel 2. februarja ob 9. uri, ko ga bo z uvodnim nagovorom odprl minister Gregor Golobič.

Dr. Hans J.A. van Ginkel, eden od prvotnih piscev Magna Charta Universitatum, bo nato spregovoril o internacionalizaciji visokega šolstva kot izzivu in odzivu.

Razprave bodo kasneje potekale v štirih delavnicah, v katerih bodo predstavljene dobre prakse iz tujine o institucionalnih strategijah in aktivnostih za internacionalizacijo. Sodelovali bodo tudi gostje iz tujine: dr. Peter Rolf iz nemške rektorske konference, Jakub Dürr, podpredsednik Univerze Palacký ter Michael Gaebel iz Evropskega združenja univerz.

V zaključnem delu posveta, ob 12. uri, bodo predstavniki slovenskih univerz predstavili razmišljanja in predloge o prihodnji institucionalni strategiji za internacionalizacijo ter kakšni ukrepi bi bili potrebni za to.

Vir: MVZT, 18. 1. 2011

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)